Ismét békésen ünnepelt a magyar

Hangrobbanás, petíció, megalázás - Szélsőjobb március 15-én

Győzelmi mámorban lubickol a szélsőjobb, betörtek az IMF budapesti épületébe. A világsajtó Orbán kijelentésén csámcsog. Ülve esküdtek a Hősök terén a gárdások. Így ünnepelte a magyar március 15-ét 2012-ben.

Nézze meg a Díszünnepséget a Kossuth téren >>> képgaléria

2012.03.19 12:02CéG.

Az elmúlt időszak szomorú tendenciája idén is tovább folytatódott. Évről évre sikerül bebizonyítanunk: képtelenek vagyunk nemzeti ünnepeinket méltó módon megünnepelni. A politika már hosszú ideje rátelepedett ezekre a napokra, ám az utóbbi esztendőkben már a balhé is szerves részévé vált az ünnepnek. Kár érte.

Nehéz lenne megmondani, meddig kellene visszalapozni a krónikákban addig a pontig, mikor egy magyar politikus március 15-én vagy éppen október 23-án olyan beszédet mondott, melyben kizárólag elődeink erényeit méltatja, és aktuálpolitikáról egyetlen szó sem esett. Kormánypárti vagy ellenzéki – ez esetben nincs különbség. Olcsó kisajátítása ez a nemzeti ünnepnek. Jó esetben legalább apró visszautalásokat hallunk hőseink cselekedeteiről, azonban az sem egyedi jelenség, mikor pusztán kelléknek számítanak nagyjaink.

Most csütörtökön újabb fejezetet nyitott a szélsőjobb a nemzeti ünnepek fejezetében. Hangbombákkal és más pirotechnikai eszközökkel tört be az IMF budapesti székházába, hogy petíciót adjon át a Nemzetközi Valutalap (IMF) magyarországi képviselőjének. Aztán csodálkoztak egy nagyot, hogy munkaszüneti nap egyetlen öltönyös nagykutya sem ücsörög bent az irodában, így kisebb balhé után távoztak az épületből. Namármost az ötlet atyja, Toroczkai vagy tényleg azt hitte, hogy a négynapos hétvégét a nagykutyák irodai melóval töltik, vagy szimplán csak egy balhét akart, ami azon felül, hogy hazánk rossz hírét kelti, semmi másra nem volt alkalmas.
Toroczkai egyébként feltehetőleg petíció-átadó fóbiában szenved, hiszen 2006-ban az MTV-székházbeli kopogtatásakor sem kívánt mást tenni, mint egy papírost beolvastatni élő adásban, arról már biztos nem tehetett, hogy kigyulladt a fél Szabadság tér, és vízágyú került a békés demonstrálók kezébe.

Veszélyes ösvényen tapicskol a Hatvannégy Vármegye vezetője, hiszen a jelenlegi gazdasági helyzetben, bankellenes hangulatot szítani rutinfeladatnak számít, ám a feldühödött és lekeseredett tömeget kontrollálni már nem az. Lásd MTV-székház. Torockai az akció után elégedetten úgy fogalmazott, ”megalázták az IMF-et”.  Csak nehogy az IMF alázza meg Magyarországot. Az jobban fog fájni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.