Családi program és felvonulás!

Tűzoltóünnep és majális a Városligetben

Tűzoltómajálist tartottak vasárnap a fővárosi Városligetben Szent Flórián napja alkalmából. A tűzoltók védőszentjének ünnepén gépjármű-felvonulással, családi programokkal, bemutatókkal és koncertekkel várták az érdeklődőket.

2008.05.04 17:30MTI
Fotó: Szegvári Ádám


A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság
(FTP) ünnepi programja a III. kerületi Flórián téren koszorúzással, majd a tűzoltóautók felvonulásával kezdődött. A modern és veterán tűzoltókocsik a Lánchídon át az Andrássy úton keresztül érkeztek a Hősök terére, ahol szirénaszóval tettek egy tiszteletkört Szent Flórián tiszteletére. 

A látványos felvonuláson az emelőkosaras autók, járműfecskendők, és egyéb kiszolgáló autók körbeállták a Hősök terét. A tűzoltók kabalája, Trombi elefánt által irányított járművek több száz kíváncsiskodóval együtt a tűzoltózenekar felvezetésével bevonultak a Városligetbe, ahol számos program várta a tűzoltókat és családjukat, valamint minden érdeklődőt, kicsiket és nagyokat. 

Az egész napos családi majálison játékos tűzvédelmi vetélkedőt tartottak, és egy játékszigetet is berendeztek, itt a gyermekek és felnőttek ügyességi játékokban, szórakoztató programokon vehettek részt. A gyermekek tűzoltóautókkal körbeutazhatták a Városligetet, tűzoltókiállítás, a speciális mentők keresőkutyás bemutatója is várta őket. 

A bátrabbak légzőkészülékek segítségével kipróbálhatták, hogyan tájékozódnak a tűzoltók füstben, bevetés közben: egy diszkófüsttel telített sátorfolyosón keresztülhaladva kellett megtalálniuk a kiutat, ahol a mozgást apróbb akadályok nehezítették. A kalandvágyók kipróbálhatták a mászóházat is, és emelőkosaras daruval húsz méter magasról megnézhették a kilátást. Az idén ismét megrendezték a veterán vándorkupa tűzoltó versenyt. A rendezvényen lehetőség volt véradásra is.




Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.