Lövöldözés Mogadishuban

Segíteni mentek - orvosokat gyilkoltak le Szomáliában

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi segélyszervezet pénteken közölte, hogy két munkatársa csütörtökön a szomáliai fővárosban, Mogadishuban egy lövöldözésben életét vesztette.

2011.12.30 10:20MTI

Az MSF közlése szerint a két alkalmazottat - egy belgát és egy indonézt - a szervezet mogadishui épületében lőtte le a merénylő. Az 53 éves Philippe Havet a helyszínen, a 44 éves Andrias Karel Keiluhu pedig a kórházba szállítás után halt meg.

A rendőrség gyanúja szerint az őrizetbe vett támadó a szervezet egyik nemrégiben elbocsátott alkalmazottja volt.

Az MSF egyik munkatársa szerint az illető szerdán vitába keveredett a szervezet egyik vezetőjével, majd másnap immár fegyveresen tért vissza.

A lövöldözés körülményei mindazonáltal nem ismertek. Az MSF közölte, hogy biztonsági megfontolásokból néhány munkatársát áthelyezi, de nem hagy fel szomáliai tevékenységével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.