Csak spekulál?

Kocsis a Barroso-levélről faggatja a belügyminisztert

Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselő a Barroso-levél nyilvánosságra kerülésének körülményeiről tett fel írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek.

2011.12.22 21:43MTI


Információk szerint Kocsis Máté azt kérdezi a belügyminisztertől: hogyan kerülhetett Mong Attila újságíró birtokába José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levele a Miniszterelnökségről úgy, hogy ahhoz a feladó nem járult hozzá.

A képviselő arra is választ vár a belügyminisztertől, hogy az esetet vizsgálta-e bármely, a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szervezet.

Mong Attila, az Origo újságírója, és a Napi Fix bloggere kedden, szerdán és csütörtökön is közölt egy-egy részletet az angol nyelvű levélből. Mint a blogján írta: azért teszi közzé a levelet, mert Giró-Szász András kormányszóvivő azzal gyanúsította meg, csak spekulál a Barroso-levél tartalmáról.

Barroso a levélben a jegybankról és a pénzügyi stabilitásról szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel a magyar miniszterelnököt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.