Wittner törvényben rögzítené

Nemzeti ünnep lesz január 9-e?

Törvényben rögzítené a fideszes Wittner Mária, hogy január 9-e a Szent Korona ünnepének napja. Ha javaslatát elfogadja az Országgyűlés, négyre nőhet a magyarországi nemzeti ünnepek száma.

2011.12.09 16:38MTI

A kormánypárti képviselő a Magyar Köztársaság állami ünnepéről szóló törvényhez pénteken benyújtott módosító javaslatának indoklásában emlékeztetett arra, hogy a 2012. január 1-jétől hatályos új alaptörvény úgy fogalmaz: "tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét".
   
"Ezt a hitvallást, ezt az egységet hivatott erősíteni" a Szent Korona ünnepének kinyilvánítása - írta Wittner Mária elmondta, azért javasolja január 9-ét nemzeti ünneppé nyilvánítani, mert "ezen a napon ünnepeljük a Szent Korona ünnepét".
   
Ha a parlament elfogadja a törvénymódosítási javaslatot, az a kihirdetését követő napon hatályba lép.
   
Ez lenne egyébként - március 15-e, augusztus 20-a és október 23-a mellett - a negyedik nemzeti ünnep.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.