Nyilatkoznak társadalomtudományi társaságok

Aggódnak a tudósok a kormány döntései miatt

A Magyar Szociológiai Társaság elnöke közölte: közös nyilatkozatban fordul több társadalomtudományi társaság a nyilvánossághoz, hogy kifejezze aggodalmát a "káros" kormányzati lépések miatt.

2011.11.11 14:45MTI

Csepeli György a Kollektív traumák, határhelyzetek, természeti és társadalmi katasztrófák című éves konferencia megnyitóján azt mondta, hogy a szociológiai társaság elnökségét a Magyar Politikatudományi Társaság egy nyilatkozattervezettel kereste meg, amelyben nyugtalanságát fejezi ki a felsőoktatásban, ezen belül is a társadalomtudomány területén tervezett változtatások miatt.
   
Ez a nyugtalanság nem megalapozatlan - vélekedett Csepeli György. Hozzátette: kezdeményezték, hogy a Magyar Politikatudományi Társaság, a Magyar Kriminológiai Társaság és a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke közös nyilatkozatban forduljon a nyilvánossághoz, és ebben fejezzék ki "aggodalmukat a társadalomtudományokat a kormányzat részéről fenyegető káros tendenciák miatt".
   
"A társdalom tudományok fenyegetettsége a magyar nemzet versenyképességét is fenyegeti a világban" - mondta Csepeli György.
  
 A november 13-ig tartó közgyűlés a természeti és társadalmi katasztrófák kérdését választotta központi témájává.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.