Leadtunk a súlyunkból?

MSZP: Európa erősebb, Magyarország gyengébb, mint fél éve volt

Az MSZP szerint Európa erősebb, Magyarország azonban gyengébb lett az elmúlt fél évben, az unió magyar elnöksége alatt.

2011.07.06 12:00MTI

Kovács László, a szocialista párt alelnöke szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: bár az ország több szakmai sikert ért el ez idő alatt, félő, hogy évek múltával nem ezekre fognak emlékezni Európában, hanem arra, hogy a magyar kormány "szembement az unió közös értékrendjével, szabályaival", s így eljátszotta a közösség jóindulatát.

Az ellenzéki politikus, az unió korábbi adóügyi biztosa felrótta, hogy a kormány minden, a tevékenységét érő kritikát visszautasított, Orbán Viktor pedig - legutóbb a Fidesz vasárnapi kongresszusán - "kocsmába való" stílusban üzent európai bírálóinak.

A miniszterelnöknek arra véleményére, hogy a kritikák mögött a nemzetközi baloldal áll, Kovács László úgy reagált: ez esetben feltehetően hasonló bírálatok érték volna a szintén jobboldali kormány vezette szlovén és cseh soros elnökséget, ám ez nem így történt, miként az ugyancsak jobboldali irányítású lengyel EU-elnökség is zökkenőmentesen indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.