Jön a Polski Ka

Az év végén indul a lengyel Ford Ka gyártása

Az amerikai Ford várhatóan az év vége felé kezdi meg a Ka nevű modellek gyártását a lengyelországi Tychyben - közölte az amerikai autógyártó európai érdekeltségének alelnöke hétfőn Varsóban.

2008.04.01 09:15MTI

A gyártás beindítására 94 millió eurót szánnak, évente 120 ezer Ka modellt terveznek az üzemben összeszerelni. A beruházás ezer új munkahelyet teremt, s mivel az alkatrészek 80 százalékát lengyel cégek fogják beszállítani, további munkahelyek létesülnek majd. A beruházáshoz a lengyel állam 5 millió euró támogatást nyújt.

Az amerikai vállalat tavaly januárban jelentette be, hogy a spanyolországi Valenciából Tychybe telepíti át a Ka modellek gyártását, abba az üzembe, ahol a Fiat 500-asokat szerelik össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.