MiTo: megjött az Alfa Mini

Itt az Alfa Mini-konkurense - videóval

Az Alfa Romeo bemutatta a Mi.To. névre hallgató kocsit, amit bevallottan a Mini kihívójának szán az olasz gyár. A helyes autóban Ferrari-technológia van: nagyon rossz nem lehet. És olyan nagyon olcsó sem, de ez valószínűleg nem is volt szempont.

2008.03.17 19:35ma.hu

A kissé bágyadt logikával kitalált név (Mi-lano és To-rino, akét fontos város) szerencsére csak a kevés baj egyike: úgy általában impozánsra sikerült a legújabb Alfa, belül pedig szintén ígéretesnek mondható.

A Grande Punto alapjaira épülő járgány 4,06 méter hosszú, 172 centi széles 144 centi magas, dizájnjában az Alfa 8C találkozik erőt sugárzó kiegészítőkkel - sárvédők, küszöbök, C oszlop. Összességében pofás, izmos autó, a Mini kihívója.

A Ferrari tudásával megerősítve: jószerivel minden változtatható benne, aminek köze van a vezetői komfortérzethez: a motor, a fék, a kormány, a felfüggesztés és a váltó működését egyaránt szabadon alakíthatjuk igényeinktől függően: lehet az autó dinamikus, normál, és minden időjárásra alkalmas (a kissé fantáziátlan beállításnevek alapján legalábbis).

Eleinte négy -féle motorral lesz elérhető: két benzinessel és két dízellel, 90 és 155 lóerő között - minden esetben szigorúan turbóval. A fontosabb piacokon júliustól lesznek kézzelfogható bizonyítékok, nálunk a negyedik negyedév körül várhatóak eredmények.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.