Biztonsági problémák a japán autógyártónál

Már a NASA is vizsgálja a Toyotákat

Már a Nemzeti Űrkutatási Hivatal, a NASA is vizsgálja az Egyesült Államokban a Toyotákkal kapcsolatos biztonsági problémákat - hangzott el az MSNBC hírtelevízió keddi tudósításában.

2010.03.30 19:03MTI

A NASA szakemberei segítenek annak kivizsgálásában, hogy az egyes modelleknél tapasztalt akaratlan gyorsításokat az autók hibás elektronikája okozza-e. A Toyota ezt következetesen tagadja, és állítja, hogy mindvégig mechanikai problémák fordultak elő, amelyeket a visszahívásokkal orvosolnak.

A Toyota-ügyben indított szövetségi vizsgálatban a NASA kilenc szakértője vesz részt, ellenőrzik a japán kocsik elektronikai rendszereit, berendezéseit és a programokat. Az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia szintén vizsgálatot indít a gépjárművek elektronikai rendszereinek ellenőrzésére. A gázpedálokkal, padlószőnyegekkel, fékrendszerekkel és szervókormányokkal kapcsolatos gondok sebet ejtettek a megbízhatóságról híres Toyota arculatán.

Az Egyesült Államokban több mint 7,5 millió Toyotát rendeltek vissza különböző természetű gondok miatt; az ügy a kongresszus elé került, ahol a négy meghallgatás egyikén a Toyota gyár elnökét is kifaggatták. A szakértői vélemények továbbra is eltérnek a Toyoták nem akaratlagos, több esetben halálos balesettel végződött gyorsulásainak okát illetően.

Az egyik legismertebb internetes autós magazin, az Edmunds.com 1 millió dolláros díjat tűzött ki annak, aki megtalálja a hiba forrását. A Toyota-ügyben induló vizsgálatok várható költsége 3 millió dollár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.