Tarolnak az ázsiai országok

Korea stabilan az ötödik autógyártó a világon

Dél-Korea 2009-ben immár ötödik éve a világ ötödik autógyártója volt - közölte a Hszinhua hírügynökség a koreai autógyártók szövetségének (KAMA) hétfői tájékoztatása alapján.

2010.02.22 10:29MTI

A jelentés szerint Dél-Koreában tavaly 3,5 millió autót állítottak elő, ami világ autó gyártásának 5,7 százaléka. Kína az elmúlt évben 13,7 milliós termelésével elhagyta az addig világelső Japánt. A kínai eredmény 48,3 százalékos emelkedést jelentett 2008-hoz képest és ezzel a kelet-ázsiai ország 22,5 százalékra növelte részesedését a globális autó kibocsátásból.

Japán ezzel egy időben 7,9 millió gépkocsit gyártott, 31,4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban - áll a KAMA statisztikájában. A harmadik és a negyedik helyen az Egyesült Államok, valamint Németország áll 5,6 milliós, illetve 5,2 milliós darabszámmal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.