Megint Mercedes-gyár Romániában

Újabb Mercedes-gyár telepedik meg Romániában

A Mercedes-motorban használt alkatrészeket gyártó Kolbenschmidt Pierburg vállalat üzemet épít a romániai Kolozs (Cluj) megyében - adta hírül csütörtöki számában a Ziarul Financiar című gazdasági-pénzügyi napilap.

2008.02.22 19:30MTI

Az újságnak a vállalat vezetői is megerősítették, hogy tervezés alatt áll a romániai beruházási terv, emiatt viszont nem nyilatkoztak részletekről. Az viszont biztos, hogy a Kolozs megyei Dés (Dej) város ipari parkját szemelték ki helyszínként.

A lap a projekthez közel álló meg nem nevezett forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy az évente több mint 2 milliárd euró bevétellel rendelkező Kolbenschmidt Pierburg beruházásának értéke 80-120 millió euró között mozog.

Az újság emlékeztet arra, hogy a Mercedes gépkocsikat gyártó Daimler csoport is Kolozs megyében tervez üzemet nyitni. A lap szerint a német gyártó a Nokia mobiltelefon-gyártót is befogadó nemeszsuki (Jucu) ipari park és a lengyelországi Wroclaw település közül választ majd helyszínt új kelet-európai gyárának megépítésére.

A román sajtó szerint Románia mellett szól egyebek között az az érv, hogy a Daimler beszállítói közül már többen is jelen vannak az országban. Így üzemet működtet a Marquardt Schaltsysteme, a Benteler, a Star Transmission, a Cointinental és a Hella Lighting is, amelyek a Mercedes gépkocsiknak is gyártanak különböző alkatrészeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.