Kicsi az autó, de erős és környezetkímélő

London a Mitsubishi i-MiEV modellt választotta

Az alacsony és ultra-alacsony széndioxid-kibocsátású autók új korszakát fémjelző autót, a Mitsubishi i-MiEV modellt London polgármestere, Boris Johnson választotta ki.

2010.01.05 14:58ma.hu

Lance Bradley, a Mitsubishi Motors UK ügyvezető igazgatója így reagált: “Mint a teljesen elektromos hajtású autók egyik első gyártója, a Mitsubishi nagyon boldog, hogy a csúcstalálkozó rendelkezésére bocsáthatott egy i-MiEV modellt.

A koppenhágai COP15 környezetvédelmi csúcstalálkozón felszólaló londoni polgármester kiemelte, hogy “beköszöntött a tiszta üzemű, környezetbarát elektromos autók korszaka, és London a többi város előtt jár a tekintetben, hogy ehhez megteremtse a megfelelő körülményeket.”

A világ minden tájáról érkező városvezetőkhöz beszélve Johnson ismertette London terveit, amelyek szerint az elektromos autó a brit főváros mindennapjainak része lesz. London vezető szerepet vállal a nagyvárosok együttműködésében, amelynek célja, hogy közös beszerzési elkötelezettségek révén megteremtsék az elektromos autók jelentős globális piacát.

London polgármestere bejelentette, hogy 2015-re minden londoni polgár legfeljebb egy mérföldön belül talál majd feltöltési pontot az elektromos autókhoz, illetve ismertette azokat a terveket, amelyek révén a főváros kiterjedt elektromos feltöltési hálózata támogatja a nulla széndioxid-kibocsátású elektromos autók használatát.

A feltöltési pontokra vonatkozó tervezet a polgármester átfogó stratégiájának része, ami azt célozza, hogy London legyen Európa elektromosautó-fővárosa. A terv szerint 2015-re Londonban 22.500 feltöltési pontot hoznak létre a munkahelyeken, 500-at létesítenek az utcákon, és 2.000-et parkolókban. E lefedettség részét képezi a közösségi gyorstöltő állomások stratégiai hálózata, amit a közúthálózat fontos pontjain, illetve az autópályák kiszolgáló létesítményeinél építenek ki.


A polgármester így folytatta: “A komoly és visszafordíthatatlan klímaváltozás kezelése fontos feladat, a megoldás azonban nem lehet a teljes tiltás. Radikális, ám praktikus lépésekben szeretném csökkenteni az energia pazarlását. Az elektromos autók jó példát mutatnak arra, hogy a technológia miként képes választ adni generációnk legégetőbb problémájára.”


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.