Az USA-ban nem lenne nyereséges a gyártás

A Chrysler Mexikóban fog gyártani Fiat 500-asokat

A tervek szerint Mexikóban fog Fiat 500-as kisautókat gyártani az amerikai piacra a csődeljárás után új tulajdonosi szerkezetben működő Chrysler.

2009.08.18 19:26MTI

Az Egyesült Államokban az úgynevezett szubkompakt kategóriába sorolt Fiat 500-asok a Chrysler autógyár mexikói, tolucai üzemében készülnek majd, a The Wall Street Journal hétfőn közölt értesülése szerint. A cég szóvivője, Gualberto Ranieri egyelőre nem közölt semmit a gyártási tervekről. A Chrysler üzemeiben a termelés április 30-án állt le, amikor a cég csődvédelmet kért. Az eljárás rohamtempóban zajlott, és június elejére kialakult az új tulajdonosi szerkezet.

Az olasz FIAT egyelőre 20 százalékos részesedést szerzett. Június végén hét telephelyen újraindult a termelés. A legnagyobb olasz járműipari cég és a gyártott gépkocsik száma alapján az Egyesült Államokban harmadik számú autógyár egyesülésével a világ hatodik számú autógyára jöhet létre. Az új Chrysler azt vizsgálja, milyen más Fiat modelleket lehetne az amerikai piacra dobni. Állítólag a tervek között szerepel egy az 500-asnál némileg nagyobb kompakt autó gyártása is, és lehet, hogy valamelyik Alfa Romeót is forgalmazni fogják.

Egyes amerikai szakértők szerint az Egyesült Államokban a szubkompakt autók iránti kereslet nem elég jelentős ahhoz, hogy a Fiat 500-asoknak megfelelő piacuk legyen. A 15 milliárd dolláros amerikai szövetségi gyorshitelből talpra állított Chrysler vezetése szerint a Fiat 500-asok összeszerelését azért helyezik Mexikóba, mert az Egyesült Államokban nem lenne nyereséges a gyártás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.