Megszületett az előzetes megállapodás

A General Motors eladja a Hummert

A GM téves termékfejlesztési politikájának jelképévé vált Hummer - amely benzinfaló, behemót szabadidős terepjárókat gyártott - nem tudni kinek a kezébe kerül, de a GM közölte, hogy megszületett az előzetes megállapodás az adásvételről.

2009.06.02 15:50MTI

Az amerikai ipar jelképének számító 100 éves ipari óriásvállalat csődvédelmének célja, hogy egy kisebb, kevesebb munkaerőt alkalmazó és kevesebb márkát előállító, versenyképesebb vállalat jöjjön létre. Az eladósodott cég a legjövedelmezőbb egységek megtartásával, 30 nap alatt akar újjáalakulni. 

A GM a tervek szerint a Hummer mellett megszabadul a Pontiactól, a Saturntól és a Saabtól is. A GM nem közölte, hogy ki és mennyiért veszi meg a Hummert, de úgy tájékoztatott, az üzlettel valószínűleg több mint 3 ezer munkahelyet mentenek meg. A Hummer márka megvételére Fritz Henderson vezérigazgató korábbi közlése szerint három jelentkező is akadt; a győztes állítólag erőteljes pénzügyi támogatást kíván nyújtani a gyár működéséhez. 

A General Motors - miután eladja a Saabot és a Saturnt, illetve felszámolja a Pontiacot - a megmaradó márkák, a Chevrolet, a Cadillac, a Buick és a GMC fejlesztésére fog koncentrálni. A Hummer-eladások meredeken estek a tavaly nyári üzemanyag-drágulás óta; az év első négy hónapjában tavalyhoz képest 67 százalékkal volt kisebb a forgalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.