Baleset

Jogerősen öt év börtönre ítélték a József körúti gázolót

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosításért, míg a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést.

2024.06.06 21:19MTI

A korábbi ítéletet helybenhagyva, a Fővárosi Törvényszék jogerősen öt év börtönre ítélte azt a férfit, aki 2023. február 19-én hajnalban a József körúton ittas állapotban elgázolt egy nőt, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön MTI-nek eljutatott közleményében azt írta, hogy a férfit ittas állapotban elkövetett, halált okozó járművezetés miatt ítélték el, és végleg eltiltották a közúti járművezetéstől.

Az elsőfokú bíróság döntését a törvényszék csak járulékos kérdésekben változtatta meg, így például pontosította a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját.

Az ítélet szerint a férfi tavaly februárban ittasan, a megengedett sebességet túllépve autózott a József körúton a Blaha Lujza tér felé. Ittassága miatt elaludt és nekiütközött az út bal oldalán lévő villamosmegálló járdaszigetének, utasvárójának és a sértettnek - ismertette a törvényszék.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a 2023. december 13-án tartott előkészítő ülésen - a vádlott beismerése és tárgyalásról való lemondása okán - ítéletet hirdetett az ügyben, és ittas állapotban elkövetett, halált okozó járművezetés bűntette miatt öt év börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte, és végleg eltiltotta őt a közúti járművezetéstől is. Az ítélettel szemben az ügyész súlyosításért, míg a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. A vádlott a döntést tudomásul vette.

A törvényszék most megállapította, hogy a kerületi bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, a bűncselekményt helyesen minősítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.