Autó

MGE: minden adott az új autók piacának fellendüléséhez

Az adatok szerint az év első négy hónapjában 42 075 személyautót regisztráltak Magyarországon.

2024.05.14 10:09MTI

Minden adott az új autók piacának fellendüléséhez, megoldódtak a félvezetők hiánya okozta problémák, így a szállítási idők visszaálltak a megszokott időtartamokra, továbbá a kamatok is csökkentek - vélekedett hétfőn kiadott elemzésében a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

Az adatok szerint az év első négy hónapjában 42 075 személyautót regisztráltak Magyarországon, mintegy 7000 darabbal, 10,4 százalékkal többet, mint 2023-ban, és 11,4 százalékkal többet a 2022-es adatnál.

Jelentős a növekedés az elektromos személyautók esetében, az előző év első négy hónapjához képest csaknem 50 százalékkal több elektromos autó került az utakra.

Az MGE arra számít, hogy az emelkedő trend továbbra is fennmarad, mivel szerintük kiemelkedően jók az új autó vásárlás lehetőségei a magyar piacon.

A személyautók piacát túlszárnyalta a kishaszon gépjárművek regisztrációja, ugyanis 22,3 százalékkal több haszonautó került forgalomba, mint 2023-ban. Szintén jól teljesített a motorkerékpárok piaca, 10,4 százalékkal több motort helyeztek forgalomba, mint 2023 első négy hónapjában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.