Közlekedés

Megnyílt a Nyugati pályaudvaron a felújított keresztaluljáró

Mostantól az utasok előtt is nyitva áll a peronokat összekötő átjáró.

2024.03.28 17:17MTI

Befejeződtek a Nyugati pályaudvar keresztaluljárójának felújítási munkálatai, mostantól az utasok előtt is nyitva áll a peronokat összekötő átjáró - tudatta honlapján a MÁV Csoport csütörtökön.

Felidézték, hogy a felújítás 2023 augusztusában kezdődött, és ősztől teljes lezárás mellett folytatódott. Az aluljáróban elvégezték az álmennyezet és a padlóburkolat teljes cseréjét a lámpatestekkel, új elektromos hálózattal, vízelvezetőkkel, továbbá megújult a mosdó, a falburkolat és az oldalajtók sora a régi lépcsőkkel együtt. A falakon a Nyugati pályaudvar terveinek részletrajzai láthatóak, például a toronyról és a homlokzatról.

Az akadálymentes közlekedést úgynevezett "taktilis sáv", valamint a korlátokon elhelyezett Braille-írás segíti. A modern liftet a közelmúltban adták át.

A keresztaluljáró felújítása és a peronlift cseréje a MÁV beruházásában, magyar költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.