Vasúti közlekedés

MÁV: márciustól ötödével olcsóbb lesz a vonatjegy Szeged és Szabadka között

Már 5 euróért lehet majd nemzetközi jegyet váltani a két város közötti vonatútra.

2024.02.29 03:30MTI

Március elsejétől ötödével olcsóbb lesz a vonatjegy Szeged és a szerbiai Szabadka között, így már 5 euróért lehet nemzetközi jegyet váltani a két város közötti vonatútra - közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a Magyarország és Szerbia között rendszeresen ingázók visszajelzései alapján a MÁV-Volán-csoport 20 százalékkal csökkenti a menetdíjakat, hogy az egyre népszerűbb járat a munkába és iskolába járóknak még elérhetőbb alternatívát nyújtson a közúti - elsősorban személygépkocsis - közlekedéssel szemben.

A tájékoztatás szerint az új, belföldi tarifák bevezetésével párhuzamosan végrehajtott árcsökkentés révén március 1-jétől immár 5 euróért lehet nemzetközi jegyet váltani, de olcsóbbak lesznek a bérletek is: a felnőttbérlet 80 euró helyett 64 euróba, a tanulóbérlet 50 euró helyett 40 euróba fog kerülni.

Hangsúlyozták: a korszerű, klímás dízel motorvonatok a kiszámíthatatlan határátlépéssel terhelt közúti közlekedésnél kiszámíthatóbb, megbízhatóbb menetidőkkel, átlagosan 95 perc alatt teszik meg az utat.

Kitértek arra is, hogy nyolc év szünet után tavaly novemberben napi tíz járat - öt vonatpár - közlekedésével indult újra a vasúti személyszállítás Szeged és Szabadka között. Az újraindított szolgáltatás sikerét és szükségességét jelzi, hogy eddig már több mint 20 ezren vették igénybe a járatokat - fűzték hozzá.

A Szeged-Szabadka vasútvonal felújítását követően, várhatóan 2025-től villamos motorvonatok állhatnak forgalomba, ezzel csökkenhet a menetidő és gyakrabban közlekedhetnek a vonatok - tudatta a MÁV Zrt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.