Baleset

Hatalmas tömegbaleset Kína jeges autópályáján - több száz autó érintett - képek

Több tucatnyi ember megsérült egy több száz autót érintő gigabalesetben. Az eset Kínában történt egy Szucsou városába vezető autópálya jeges szakaszán.

2024.02.24 09:20ma.hu

Több tucatnyi ember megsérült egy száz autót érintő tömegkarambol után. A baleset Kínában történt, a Szucsou városába vezető autópálya jeges szakaszán.

A közösségi oldalakon számos felhasználó által közzétett felvételek láthatók: egymásra halmozott autók látszottak, az aszfalton mindenfelé gyűrött fémlemezek és üvegdarabok szóródtak szét.

Az elmúlt hetekben Kína nagy részét hideghullámok, hóviharok és fagyos esőzések sújtották, olyan időjárási jelenségek, amelyek súlyos következményekkel jártak a közlekedésben, éppen akkor, amikor emberek milliói tértek haza az ünnepi holdújévre.

A hét elején a nehéz időjárási helyzet kezelésére a kormány fokozta a vészhelyzetre adott válaszlépéseit: több tervet is életbe léptettek a közlekedési helyzet biztosítására, néhány nagyvárosban, köztük Pekingben, Hebeiben és Shanxiben növelték az áramellátást, és országszerte lezártak néhány autópályát és közel 200 útszakaszt.

Szerdán a kínai hatóságok megújították a narancssárga időjárási riasztást egyes déli régiókra. Az Országos Meteorológiai Központ (NMC) a következő napokra fagypont alatti hőmérsékletet jósol az ország központi régiójában, keleten, északon és északnyugaton, valamint a déli részeken. Az ezeken a területeken élő teljes lakosságnak nyomatékosan ajánlották, hogy a rendkívüli vészhelyzetek kivételével ne vezessenek autóval.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.