Közlekedés

BKK: a Hősök tere környékén is korszerűbbé vált az utastájékoztatás

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni.

2023.06.08 02:30MTI

Korszerűsítették a Hősök tere környékén lévő végállomásokon az utastájékoztató táblákat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy ezentúl például a járatszámok és a célirányokat mutató táblák is megjelennek a felújított felületeken, ami abban segít az utasoknak, hogy távolról is láthassák, milyen járatok érhetők el az adott megállóból.

Hozzátették, hogy a BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni.

A jól látható, betűk és számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

A társaság januárban a Blaha Lujza téren, februárban a Savoya Park környékén és a Móricz Zsigmond körtéren, áprilisban pedig Gazdagréten modernizálta az utastájékoztatást szolgáló felületeket - írták a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.