Közlekedés

BKK: kiegészítő információk kerülnek egyes papíralapú jegyekre, bérletekre

Az ügyfelek magyarul és angolul is tájékoztatást kapnak.

2023.05.23 11:29MTI

Kiegészítő információk kerülnek szerdától a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyes papíralapú vonaljegyeire és bérleteire annak érdekében, hogy az utazási feltételekről még inkább figyelemfelkeltő módon adjanak tájékoztatást - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a jegyérvényesítéssel kapcsolatos üzenet megjelenítése a legfontosabb célja a változtatásnak: a vonaljegyen, a gyűjtőjegyen és a helyszínen váltott vonaljegyen a jegykép jobb oldala újul meg. Az ügyfelek magyarul és angolul is tájékoztatást kapnak arról, hogy a jegyet érvényesítsék az utazás megkezdésekor, így még inkább egyértelmű lesz a jegyek használata.

A környéki vonaljegyek jobb oldalán tüntetik fel, hogy azok Budapesten belül nem használhatók. A teljes árú, az 50 százalékos és a 90 százalékos kedvezményt tartalmazó környéki helyközi vonaljegyek a Budapest környéki települések külső végállomása és a Budapest határán belüli első megálló között használhatók - írták.

A BKK közölte, a csoportos 24 órás jegy használóinak az öt személyt ábrázoló piktogram mellett kiegészítő szöveges üzenet is megjelenik arról, hogy öt ember együttes utazására szolgál a csoportos napijegy.

A kerékpár- és kutyabérletekre további képek kerülnek: előbbinél "plusz kerékpár, utóbbinál 9 mancs" egyértelműsíti a használatot. A bérletek ellenőrzésekor így jól látható, hogy ezek a bérletek csak a kerékpárok vagy a kutyák szállítására használhatók - olvasható a kommünikében.

A fenti változásban érintett, korábban nyomtatott díjtermékek az érvényességi idejükön belül változatlanul felhasználhatók utazásra - hívta fel a figyelmet a BKK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.