Közlekedés

Fejlesztik a közösségi és a kerékpáros közlekedést Szolnokon

Emellett parkoló, autóbuszforduló, illetve buszparkoló, út- és járdaszakaszok újultak már meg a Tallinn városrészben, lakótelepi környezetben.

2022.11.11 23:30MTI

Kerékpárút épül Szolnokon, de a közlekedésfejlesztés részeként buszforduló, parkoló, út- és járdaszakaszok is megújultak - közölte a Tisza-parti város polgármesteri hivatala közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a helyi önkormányzat Fenntartható közlekedésfejlesztés Szolnokon című, decemberben záruló projektje a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert bruttó 653 millió forint, százszázalékos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.

A Tószegi úton, a József Attila út - Indóház utca jelzőlámpás csomópont és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főbejárata között, 1380 méteren kerékpárút épül - írták.

A beruházás célja a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása, a kerékpáros balesetek számának csökkentése. Továbbá a tervezett nyomvonal mentén található közintézmények - orvosi rendelő, óvoda, bölcsőde és iskola - kerékpárral történő elérésének javítása - tájékoztattak. A kerékpárút megépítésével könnyebben és biztonságosabban megközelíthető lesz a megyei kórház, a Tószegi úti iparterület és a Vegyiművek lakótelep is - közölték.

Emellett parkoló, autóbuszforduló, illetve buszparkoló, út- és járdaszakaszok újultak már meg a Tallinn városrészben, lakótelepi környezetben. A fejlesztéssel javult a városrészben élők hozzáférése a közösségi közlekedéshez - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.