Teljesítményre tervezve

A Chevrolet Trax erőteljes megjelenésével kelt feltűnést

Ahogy ígértük, a Beat és a Groove után bemutatásra kerül a Chevrolet városi triójának harmadik modellje is, melyet Trax névre keresztelt a gyártó.

2009.01.30 13:33ma.hu

Egyre több nagyméretű szabadidő-autó fut a városok útjain, és ebből kiindulva a Chevriket tervezői egy nagy lehetőséget fedeztek fel. Meg kell őrizni az erőteljes megjelenést és a jó menetteljesítményt, de mindezt kis méretben kell kínálni, hogy az autó könnyen elboldoguljon a városi forgalomban. A kihívásra adott válasz a Trax. Az egy darabból álló lökhárítók, a hátulra felszerelt pótkerék és a tetőcsomagtartó robusztus megjelenését kölcsönöz a Trax-nek. Az igazi titok azonban a felszín alatt bújik meg.

Ahhoz, hogy a Trax teljesítménye szabadidő-autóhoz méltó legyen, a tervezőcsapat kombinálta az elsőkerék-meghajtást és a teljesen új összkerék-meghajtási rendszert (AWD). Az elektronikus önzáró differenciálmű része egy független telepkészlet és egy villanymotor, amely a hátsó kereket hajtja. A végeredmény az összkerékhajtás által nyújtott kezelhetőség és menetteljesítmény, lényegesen alacsonyabb költségek mellett. A meghajtásról egy erős, egy literes dízelmotor gondoskodik, amely meglepő teljesítményt biztosít a Trax számára, alacsony emissziós értékek és üzemanyag-fogyasztás mellett.

A Trax megjelenésének magabiztosságával kapcsolatban a kisautó külső formatervéért felelős vezető, Sangyeon Cho elmondta: "A Trax olyan jármű, amely bárhol elismerést vív ki vezetőjének, az úton és a terepen egyaránt. A szabadidő-autók megjelenésének, funkcionalitásának, teljesítményének és értékének kombinációját kínálja a városi autósoknak."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.