Bajba kerülhet az alkatrészgyártó

Leminősítették a Continentalt

A német járműalkatrész-gyártó konszern besorolását a bóvli szintre csökkentette a Standard & Poor's hitelminősítő intézet.

2009.01.30 09:30Világgazdaság Online

Az intézet elemzői szerint a cégcsoport likviditása gyenge, és középtávon nagymértékű hitelfelvételre kényszerül. A befektetőket ugyanakkor figyelmezteti a hitelminősítő, hogy a Continental 2010 augusztusára olyan állapotba kerülhet, hogy nem tudja törleszteni a hiteleit, ezért két szinttel le is minősítette – BB-re – a cég hosszú távú adósságállományát.

A Standard & Poor’s jelezte: később is csökkentheti a cég besorolását. A Continentalnak és tulajdonosának, a Schaeffler csoportnak együttes adósságállománya eléri a 22 milliárd eurót, ugyanakkor a Continental az elmúlt évre 25 milliárd eurós árbevételt tervezett.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.