Újraértelmezi az autós navigációt

A Garmin új 3D-s navigációs rendszere már nálunk is elérhető

Forradalmi újítással jelentkezett a Garmin, a világ vezető navigációs készülékgyártója. A már Magyarországon is elérhető nüvi 765T készülék korszerű technológiával ellátott, sávinformációs és sztereó BT szolgáltatással rendelkező, 3D navigációra alkalmas készülék.

2008.10.21 12:30ma.hu

Különlegességei közé sorolható még a telefonkönyv-szinkronizáció és az MP3-támogatás. A nüvi ezen új készüléke a bizonyíték arra, hogyan tehető a tájékozódás még biztonságosabbá, még egyszerűbbé.

“A Garmin új készüléke, a nüvi 765T újraértelmezi az autós navigációt” – állítja Clive Tayor, a Garmin termékigazgatója. – „A nüvi 765T sokkal több, mint egy egyszerű navigációs készülék, hiszen háromdimenziós látképet mutat a városokról, számtalan POI-t (Érdekes pontot) tartalmaz, valamint megbízható ismertetőket, mint az Oxford University Press nyelvi kalauza, vagy pub-kalauz a legjobb szórakozóhelyek felderítéséhez.”

Fényes, 4.3” érintőképernyőjén az új készülék egyértelmű utasításokkal segít célhoz jutni - részletezi a soron következő manővereket, irányokat, ráadásul a nagyobb autópályákon nyilakkal még a helyes sávválasztást is megkönnyíti. A felgyorsított térkép-rajzolás és útvonaltervezés még zavartalanabbá teszi a zoomolást. Néhány városban – mint például London, Párizs vagy Budapest– az épületek háromdimenziós képe teszi még valósabbá a tájékozódást.

Az extrák sokasága rendkívül hasznos lehet – a sávinformációs szolgáltatás vagy a kereszteződés-nézet segítségével idegen helyen is azonnal tudhatjuk, melyik sávot érdemes választani a zsúfolt autópályán, vagy egy bonyolult útkereszteződésben.

A nüvi 765T esetében is népszerű lehet a “Hol vagyok?” funkció, amely tartalmazza többek között az Európában található autómentő szolgálatok elérhetőségeit. Az autó-ikon egyetlen érintésére láthatóvá válnak az információk a legközelebbi kereszteződésekről, kórházakról, rendőrségekről, benzinkutakról is. A nüvi 765T közlekedéssel kapcsolatos riasztásokat is szolgáltat, így az autósok élvezhetik a közlekedési dugókat elkerülő hatékony útvonaltervezést, miközben időt, pénzt és nem utolsósorban környezetet kímélnek.


A Garmin fotós helymeghatározása még látványosabbá teszi a városnézéseket. A “Garmin Connect Photos” (www.garminconnect.com/photos) weboldal felhasználói millió Google’s Panoramio fotó közül válogathatnak és tölthetik le azokat közvetlenül készülékükbe, hogy a képek segítségével még érdekesebbé tegyék a tájékozódást.

A HotFix támogatásnak köszönhetően ráadásul a műhold-vétel is gyorsabbá vált, hiszen a készülék automatikusan számolja és tárolja a legszükségesebb információkat a műholdakról, hogy minél előbb használni tudja azokat.

A nüvi 765T mindezek mellett képes figyelmeztetni a sebességmérő kamerák helyeire, Bluetooth segítségével telefonhívásokat indíthatunk, illetve MP3 lejátszásra és eMusic letöltésre is alkalmas. A készülék SD-kártyával bővíthető, így még több extra szolgáltatást nyújthat: City Navigator térkép kiegészítéssel működhet utazási és nyelvi kalauzként, amely az utca szintű térképeken túl hotelek, éttermek, ATM-ek adatait is tartalmazza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.