Részben átalakul a buszhálózat

Átszállásmentes kapcsolat lesz Káposztásmegyer és Békásmegyer között

Részben átalakítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) békásmegyeri és a káposztásmegyeri buszhálózatot, ennek eredményeként átszállásmentes kapcsolat jön létre a két városrész között.

2014.09.15 05:30MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

A BKK tájékoztatása szerint hétfőtől a 296-os autóbusz vonala meghosszabbodik, a járat Újpalota, Szentmihályi úttól egészen Békásmegyer, Újmegyeri térig közlekedik.

A járat érinti a mostani végállomást, Káposztásmegyer, Szilas-patakhot, majd az Óceánárok utca-Farkaserdő utca-Homoktövis utca-Külső Szilágyi út-Megyeri út-Homoktövis utca útvonalon haladva éri el az Újmegyeri teret. A buszok csúcsidőben 30, azon kívül 60 percenként követik egymást. Emellett meghosszabbítják a 204-es vonalát is, hétfőtől Békásmegyer HÉV-állomás helyett szintén az Újmegyeri térig közlekednek a járatok.

A Megyeri híd 2008-as átadása óta Káposztásmegyer felől a BKK közlése szerint egyre nagyobb igény mutatkozott az átszállás nélküli autóbuszos összeköttetésre Békásmegyerrel.

Az átépített 11-es számú főút közvetlen kétirányú közúti kapcsolatot ad a békásmegyeri lakótelepre, ez tette lehetővé a mostani változtatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.