Kalandos két hónap lesz

Négy fővárosi kerületben lesznek útfelújítások

Budapest I., III., VIII. és XIV. kerületében újítanak fel utakat a következő két hónapban.

2014.08.14 11:53MTI
freedigitalphotos.net/cescassawin

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint a Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának részeként, a BKK beruházásában zajlanak az útfelújítások augusztusban és szeptemberben.

Az I. kerületben a Krisztina körút és az Attila út között 220 méter hosszan egy észak és egy dél felé vezető összekötő útszakaszt újítanak fel. A III. kerületi Törökkő utca teljes pályaszerkezete megújul, félpályás útlezárás mellett. Az arra közlekedő 118-as és 918-as autóbuszok megállóit áthelyezik, a Törökkő utca és a Csillaghegyi út csomópontjának lezárását igénylő munkák ideje alatt a buszok terelt útvonalon járnak majd.

A Csillaghegyi út átépítendő szakaszát újraaszfaltozzák, és új parkolókat is kialakítanak. A Bojtár utcában az aszfaltozási munkák során félpályás útlezárás lesz. A Mátyáshegyi utat a Folyondár utca és a Kolostor utca között két ütemben lezárják, az említett szakaszon a pályaszerkezetet teljesen kicserélik.

A Donát utcát a teljes pályaszerkezet cseréje miatt a munkák idejére egyirányúsítják, az érintett 143-as, 186-os és 243-as buszok közül csak a 143-as közlekedik, jelentős járatsűrítéssel. Az Ezüsthegy utcában a Táncsics Mihály utcánál körforgalom épül és a burkolatot is cserélik.

A BKK korábbi közlése szerint a szintén a III. kerületben található Szentendrei úton forgalomkorlátozással járó munkákat végeznek péntektől a tervek szerint augusztus 31-éig.

A VIII. kerületi Mátyás téren új betonszegélyeket építenek és újraaszfaltozzák az útburkolatot a Tavaszmező utca - József utca közötti szakaszon.

A 99-es busz megállóját is áthelyezik a Mátyás tér 5/b elé. A XIV. kerületi a Füredi utca egy szakasza két ütemben újul meg: előbb az Ond vezér útjától a Szentmihályi útig mintegy 770 méteren cserélik a meglévő aszfaltburkolatot, majd a Szentmihályi úttól a Körvasút sorig 520 méteren a teljes pályaszerkezetet újítják meg.

Az érintett szakaszon közlekedő 174-es busz és 82-es troli megállóit ideiglenesen áthelyezik. A BKK a pontosabb munkakezdési időpontokról és a felújítási munkákkal járó forgalomkorlátozásokról a bkkinfo.hu weboldalon ad folyamatos tájékoztatást - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.