Nemzetközi oldtimerek Budapesten

Veteránautók szállták meg Budapestet

A múlt hétvégén veteránautók hada szállta meg Budapestet: július 12-én a fővárosban ért célba a Donau Masters, a Duna-menti országokat összekötő nemzetközi oldtimer túra közel 90 autóból álló mezőnye.

2008.07.14 17:22ma.hu

Az 1976. december 31. előtt gyártott autók Ulmból, 960 km megtételét követően érkeztek a mogyoródi Hungaroringre, ahol az átlagtartó versenyfeladatok teljesítését követően rendőri felvezetéssel értek célba a Belgrád Alsó Rakparton. A harmadszor megrendezésre kerülő veteránautós túra idén is összesen 10 000 euróval támogatta az útvonal során érintett országok – Németország, Ausztria, Szlovákia, Magyarország – SOS-gyermekfalvait. 

A 2500 euró összegű csekket Manfred Hommel, a Donau Masters Club elnöke Dr. Demszky Gábor főpolgármester jelenlétében adta át Jávorszky Ivánnak, az SOS-Gyermekfalu Magyarország nemzeti igazgatójának a rendezvény gálavacsoráján. A Belgrád Alsó Rakparton megpihenő veterán járműveket igen nagy érdeklődés övezte, hiszen olyan valódi autóritkaságokat tekinthettek meg az érdeklődők, mint a legendás „szárnyas” Mercedes-Benz 300 SL, a Porsche 911 Targa, vagy a Jaguar XK 150 S. A Donau Masters mezőnye a legmodernebb autók rajongóinak is tartogatott meglepetést: a mezőny felvezető autója ugyanis egy 457 LE teljesítményű Mercedes-Benz C 63 AMG volt.


A Donau Masters márkafüggetlen nemzetközi veteránautós túrát a Mercedes-Benz ulmi képviselete hagyományteremtő szándékkal indította útjára 2006-ban. Az első rendezvény sikerét követően alakult meg a Donau Masters Club, amely négy Duna-menti ország – Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország – gazdasági és kulturális kapcsolatai ápolását tűzte ki célul. 

A Donau Masters túra résztvevői ezen kívül minden évben összesen 10 000 euróval támogatják a négy ország SOS-gyermekfalvait. A kecskeméti SOS-gyermekfalu lakói közül négy szerencsés gyerek részt vehetett a Hungaroringen szervezett átlagtartó versenyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.