2012-vel összevetve

Némileg csökkent Volkswagen profitja

A Volkswagen-csoport adózott eredménye csökkent, értékesítési árbevétele ugyanakkor nőtt az idei első félévben a 2012-es azonos időszakkal egybevetve.

2013.07.31 04:29MTI

A társaság keddi bejelentése szerint a nettó eredmény 4,79 milliárd euróra esett vissza a tavalyi első félévi 8,85 milliárd euróról, amit azonban akkor egy egyszeri, közel 2 milliárd eurós tétel növelt.
 
Az elemzői várakozásokban kisebb, 4,62 milliárd euró adózott eredmény szerepelt. A működési eredmény mintegy 12 százalékkal 5,78 milliárd euróra csökkent, de így is felülmúlta az elemzők által várt 5,43 milliárd eurót. Európa legnagyobb gépkocsigyártójának árbevétele 3,5 százalékkal 98,69 milliárd euróra emelkedett, a szakértők kisebb bevételre, 97,35 milliárd euróra számítottak. 

A csoport megerősítette azt a várakozását, hogy idei működési eredménye eléri a tavalyit, árbevétele pedig felül is múlja azt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.