Eljárás indult ellene

Elsodorta a nyomozót a kazincbarcikai fiatal

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség egy kazincbarcikai férfi ellen, aki az autójával elsodort egy nyomozót.

2012.03.06 17:48MTI

Gaskó Bertalan a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kifejtette: a kazincbarcikai rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai egy bűncselekmény miatt akartak előállítani és kihallgatni egy férfit, ezért hétfőn egy szolgálati gépjárművel elállták a zsákutcában parkoló terepjáró útját és felszólították a jármű vezetőjét, hogy szálljon ki a gépkocsiból.
   
A rendőr hadnagy - látva, hogy a sofőr nem kíván eleget tenni a felszólításnak - testi kényszert alkalmazva akarta a 22 éves férfit kiszállíttatni a járműből, ő azonban gázt adott és a terepjárójával elsodorta a nyomozót. Az autó ezek után előbb egy furgonnak, majd egy közeli lakótömb falának ütközött - tette hozzá a szóvivő.
   
Közlése szerint az elsodort nyomozó nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrök a helyi férfit egy korábbi bűntett, a személyi szabadság - 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett - megsértésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette. A férfival szemben emellett büntetőeljárást kezdeményeztek hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt is, a Miskolci Nyomozó Ügyészségen.
   
A szóvivő kitért arra, hogy az idén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rendőrök sérelmére a jelenlegi esettel együtt hét alkalommal követtek el hivatalos személy elleni erőszakot. A múlt évben összesen 26 esetben akadályoztak vagy támadtak meg a megyében intézkedő rendőröket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.