Már 15 órától változik a rend

Átrajzolja a közösségi közlekedést az Operaház előtti demonstráció

A mai napon 18.00 és 23.30 között a VI., Andrássy úton az Operaház előtt demonstrációt tartanak. Az előkészületek miatt már 15 órától változik a közösségi közlekedés megszokott rendje.

2012.01.02 14:59ma.hu

Forgalmi változásokra kell számítani a 105-ös autóbuszok és a kisföldalatti vonalán, de a rendezvényen résztvevők számától függően a 70-es, 78-as trolibuszok útvonala is módosításra kerülhet. A rendőrség délután 15 órától lezárja az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között a közúti forgalom elől. Több útszakaszon parkolási tilalom lépett életbe.

A 105-ös autóbuszok 15 óra és üzemzárás között módosított útvonalon közlekednek, az Operaház környékét elkerülve. A Gyöngyösi utca irányában a buszok nem állnak meg a Bajcsy-Zsilinszky út, az Opera, valamint az Oktogon megállókban, terelt útvonalukon a 109-es buszok Arany János utca, Podmaniczky utca, majd a 73-as jelzésű trolibuszok Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca), Izabella utca, Vörösmarty utca megállóiban állnak meg. Az Apor Vilmos tér irányában közlekedő 105-ösök nem érintik az Oktogon, az Opera és a Bajcsy-Zsilinszky út megállókat, a módosított útvonalon a buszok az Izabella utcában az Andrássy út kereszteződése utáni ideiglenes megállóban, a 73-as trolik Podmaniczky utca, Nyugati pályaudvar, Bajcsy-Zsilinszky út, majd a 109-es buszok Arany János utca megállójában állnak meg.
Várhatóan 17 óra után, egészen üzemzárásig a Vörösmarty tér irányába tartó kisföldalatti szerelvények sem állnak meg az Opera állomáson.

Amennyiben a demonstráción résztvevők száma azt szükségessé teszi, a 70-es és a 78-as trolibuszok forgalma is módosul: ez esetben az előbbi az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Lövölde tér között, rövidített útvonalon jár, míg az utóbbi járat egyáltalán nem közlekedik. A trolibuszok helyett a Keleti pályaudvar és a Kossuth Lajos tér között – a lezárt szakaszt a Teréz körúton kikerülve – trolipótló autóbuszok járnak.

Parkolási tilalom lépett életbe 2012. január 2-án reggel hattól délután négyig a Dózsa György út páratlan oldalán a SYMA csarnok előtt. Éjfélig tilos megállni a József nádor tér Erzsébet tér felőli felének mindkét oldalán, az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky út és Oktogon között, a Hajós utca mindkét oldalán a Lázár utca és Paulay Ede utca között, a Lázár utca mindkét oldalán a Bajcsy Zsilinszky út és a Hajós utca között, a Dalszínház utca mindkét oldalán a Lázár utca és Paulay Ede utca között, a Nagymező utca páros oldalán az Andrássy út és a Király utca között, valamint az Ó utca mindkét oldalán a Hajós utca és a Bajcsy Zsilinszky út között.

   
   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.