Nem tartotta be a követési távolságot

Baleset: egész hajnalra lezárták az M5-öst - képekkel!

Touareggel száguldott bele hátulról a figyelmetlen sofőr.

2011.12.27 09:00ma.hu

2011. december 27-én fél egykor, a Kiskunfélegyháza külterületén vezető M5 autópálya jobb pályatest 106.700 méterénél egy szerb állampolgár az általa vezetett és a saját tulajdonát képező német forgalmi rendszámú VW Touareg típusú személygépkocsival közlekedett az M5 autópályán Budapest felől Szeged felé. Haladása során, a fenti helyen a külső sávban közlekedett, amikor feltehetőleg figyelmetlensége miatt nem tartott kellő követési távolságot, ezért hátulról neki ütközött ez előtt a szintén a külső sávban szabályosan közlekedő azerbajdzsáni állampolgár által vezetett és a saját tulajdonát képező Opel Astra típusú személygépkocsinak. Az ütközést követően a VW a jobb oldali külső , míg az Opel a bal oldali belső szalagkorlátnak ütközött.

Fotó: MTI

A baleset következtében az Opel vezetője 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Mindkét járművezető egymaga utazott az általa vezetett járműben.

A baleset miatt forgalomkorlátozásra került sor, teljes pályazár volt 00:40 perctől 02:29 percig. A külső és a leálló sáv le volt zárva kb. 300 méter hosszúságban.02:29 perctől 04:20 percig - tájékoztatta a ma.hu-t Rákosi Mihály, a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság rendőrségi főtanácsosa.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.