Elfogták az ukrán cigarettacsempészt

Autós üldözés Borsodban

Autós és gyalogos üldözés után fogtak el a rendőrök egy ukrán cigarettacsempészt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőnagymihálynál. A csempész hamis rendszámú autójában 6 millió forint értékű cigarettát találtak.

2011.12.13 08:39havariaPress

A rendőrök az M3-as autópálya geleji szakaszán szúrták ki az ukrán sofőr vezette autót. A gépkocsin egy lejárt műszaki engedélyű autó rendszáma volt, mely - mint később kiderült - ráadásul hamis volt. Az autót megpróbálták megállítani a rendőrök, ám a sofőr gázt adott, lehajtott a sztrádáról, s menekülni kezdett Mezőnagymihály felé. Eközben több gépkocsit leszorított az útról. Ott egy földútra hajtott a csempész, s elakadt Skodájával. Futva menekült tovább, de az egyenruhások gyorsabbak és kitartóbbak voltak nála, 2 kilométernyi üldözés után elfogták. Az ukrán férfi autójából több száz karton cigaretta került elő. A több mint 6 millió forint értékű füstölnivalót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai lefoglalták.

A csempész gépkocsijáról kiderült, hogy Csehországban lopták el, rendszáma műanyagból készített hamisítvány volt. Az ukrán férfival szemben jövedéki orgazdaság, valamint egyedi azonosító jel meghamisítása bűntette miatt eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.