A Világgazdasági Fórum kerül megrendezésre

Ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést a magyar-osztrák határon a jövő hét végétől

A Külügyminisztérium közölte: ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést Ausztria teljes határszakaszán, így a magyar-osztrák szakaszon is június 4. és 9. között.

2011.05.24 13:03MTI

Mint közölték, az osztrák hatóságok a Világgazdasági Fórum zökkenőmentes lebonyolításának megkönnyítéséért állítják vissza a légi, vízi és közúti határellenőrzést. Ebben az időszakban az intézkedés miatt várhatóan megnő az utazás menetideje - írta közleményében a tárca.
   
A Világgazdasági Fórum június 8-9-én rendezi meg Bécsben az európai és közép-ázsiai kérdésekkel foglalkozó tanácskozását. Az esemény központi témája, hogy míg az EU gazdaságaiban megszorító intézkedéseket alkalmaznak, és lelassult a növekedés, Közép-Ázsia egyes országaiban rohamos fejlődés figyelhető meg. A világgazdasági egyensúly megteremtéséért az érintett országoknak együtt kell működniük - olvasható a szervezet honlapján.
   
A Világgazdasági Fórum nem kormányzati nemzetközi szervezet, célja, hogy a világgazdaság helyzetét a befolyásos vezetők globális, regionális és iparági vitáin keresztül javítsa. A szervezet legismertebb rendezvénye a svájci Davosban megtartott csúcstalálkozó, amelyen a legbefolyásosabb politikusok, üzletemberek, értelmiségiek és tudósok vitatkoznak fontos globális kihívásokról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.