Pénzügy

NAV: szabálytalanságok miatt több millió forintos bírságot szabtak ki távol-keleti üzletekre

Az ellenőrzések mérlege szerint a kereskedők háromnegyede mulasztott, fele nem adott nyugtát, egynegyede pedig nem jelentette be minden alkalmazottját.

2023.10.04 12:21MTI

Profilt váltó, átalakuló tulajdonosi szerkezetű távol-keleti üzleteket ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a mulasztó vállalkozásokra több millió forintos bírságot szabtak ki.

Az adóhatóság szerdai tájékoztatása szerint egyre gyakoribb, hogy a távol-keleti árucikkeket forgalmazó ruha- és cipőüzletek vegyesboltokká alakulnak, valamint újabb és újabb ilyen profilú üzletek is nyílnak. A háromnapos akcióban a NAV munkatársai nemcsak a nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését, hanem az áruk eredetét, a pénzkészletet és az online pénztárgépek üzemeltetésére vonatkozó szabályok betartását is vizsgálták.

Az ellenőrzések mérlege szerint a kereskedők háromnegyede mulasztott, fele nem adott nyugtát, egynegyede pedig nem jelentette be minden alkalmazottját - ismertette az adóhivatal.

A NAV folytatja az ellenőrzéseket ebben a szektorban - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.