Pártok-Jobbik

A gyermeknevelési cikkek áfájának nullára csökkentését sürgeti a Jobbik

Ez a helyzet sokak számára megnehezíti vagy éppen ellehetetleníti a gyermekvállalást.

2022.06.26 23:30MTI

A gyermekneveléshez szükséges termékek általános forgalmi adójának nullára csökkentését sürgette pénteki online sajtótájékoztatóján Végh Noémi, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Jelezte: a jövő évi költségvetés tervezetéhez benyújtott módosító indítványban kezdeményezték ezt a lépést, ami azonnali és érdemi segítséget nyújtana a családoknak.

Az infláció az egekben, rekordgyenge a forint, a fizetések évek óta érdemben nem növekedtek, és soha nem volt olyan alacsony a születések száma az év első negyedében, mint most - jelentette ki az ellenzéki politikus, hozzátéve: ez a helyzet sokak számára megnehezíti vagy éppen ellehetetleníti a gyermekvállalást.

Végh Noémi azt hangoztatta: elfogadhatatlan, hogy miközben a gyes 28 ezer forintos összege "a pelenkán kívül semmi másra nem elég", az európai államok közül Magyarországon terheli a legmagasabb áfa a gyermekneveléshez szükséges termékeket.

Egy gazdasági válság kapujában, amikor rengeteg fiatal hagyja el hazánkat egy jobb élet reményében és a születések száma évek óta drasztikusan csökken, a magyar államnak kötelessége megtenni mindent, hogy pozitív jövőképet teremtsen, és még komolyabban segítse a családalapítás előtt állókat - tette hozzá a képviselő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.