Nehezen állapodnak meg

Bajok a SZÉP-kártya körül: akadékosokdnak a bankok?

Nehezen állapodnak meg egymással a SZÉP kártyát kibocsátó bankok a kölcsönös elfogadásról - noha ez kötelező lenne.

2012.03.01 08:58ma.hu

Bár a SZÉP Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló kormányrendelet szerint a kibocsátó bankok (OTP Csoport, MKB, K&H) úgy kötelesek kialakítani az utalványelfogadás rendszerét, hogy az mind a saját, mind pedig más gazdasági társaság által működtetett elektronikus elfogadóhelyi terminálon keresztül elérhető legyen, ez máig nem valósult meg, mert a bankok nem tudnak megegyezni egymással - írja a Világgazdaság.

Először a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége jelezte a lapnak, hogy ez már problémát jelent a hoteleknek.

„A K&H Bank által üzemeltetett bankkártya elfogadó POS terminálokon a K&H, illetve az MKB kártyái már elfogadhatóak, az OTP Szép Kártya elfogadása pár napon belül, március elsejével megvalósul. A K&H Szép Kártyáinak elfogadása az OTP Bank bankkártya elfogadó POS termináljain keresztül várhatóan 2012. április elejétől, további elfogadó bankok POS termináljain keresztül 2012 harmadik és negyedik negyedévétől várható” – közölte a Világgazdasággal Lesti Mónika.

A K&H Bank kommunikációs igazgatóságának osztályvezetője szerint a bankkártya elfogadó POS terminálok alapfunkciójukban nem alkalmasak a plasztikkártya elfogadására, ennek megvalósulásához technikai fejlesztések szükségesek.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.