Kémthriller - kevesebb pénzből

A francia adókedvezmény elcsavarja a hollywoodiak fejét

Woody Allen és az Angelina Jolie-Johnny Depp párost felvonultató The Tourist című thriller stábja már ráharapott: úgy tűnik működik a nemzetközi produkcióknak kínált jelentős adókedvezmény, amely a tavalyi év végétől lépett életbe Franciaországban.

2010.02.23 19:12MTI

A nemzetközi produkciók franciaországi kiadásaik után 20 százalékos adókedvezményben részesülnek - számolt be a Variety online kiadványa a Gaul's Centre National du Cinema (CNC) francia filmtestület hétfői közleménye nyomán. A bejelentés egyúttal először erősítette meg hivatalosan, hogy Allen új filmje Franciaországban forog majd.

Ebben jut szerephez a francia first lady, Carla Bruni-Sarkozy is. A variety.com emlékeztetett arra, hogy 2006-ban a rendező azért nem forgatott Párizsban, mert túl nagyok lettek volna a költségek. "Woody Allen következő munkája az adókedvezmény miatt készülhet Franciaországban" - szögezte le Patrick Lamassoure, a Film France ügyvezető igazgatója.

A The Tourist című kémthriller első jeleneteinek felvételét - az imdb.com szerint - már meg is kezdte Párizsban Florian von Donnersmarck rendező, a produkció később Velencébe hurcolkodik át. A CNC azt is jelezte, hogy a BBC Merlin című sorozatának harmadik évada szintén számíthat a kedvező pénzügyi feltételekre.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.