Eurovíziós Dalfesztivál

Hatan juthatnak tovább A Dal második elődöntőjéből

Szombaton rendezik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének második elődöntőjét.

2013.02.09 10:33MTI

Az M1 és a Duna World csatornán élőben látható A Dal című show-ból hatan jutnak be a február 23-24-i középdöntőkbe. Az 58. Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a szombati második elődöntőben tíz lesz látható-hallható.
 
A műsorban ByeAlex előadásában a Kedvesem, Éliás Gyulától a Mindhalálig várni rád, Janicsák Vecától az Új generáció, Kállay-Saunders Andrástól a My Baby, Odett-től a Ne engedj el, Plastikhead és Gáspár Laci előadásában A szeretet él, Ramitól a Puzzle, Szabó Ádámtól a Hadd legyen más, Vastag Tamástól a Holnaptól és Völgyesi Gabitól a Csak te légy című dal hangzik el. 

A Dal harmadik elődöntőjét február 16-án rendezik. A három elődöntőből hat-hat dal, összesen 18 kerül a február 23-24-i középdöntőkbe, ahonnan nyolc jut a március 2-i döntőbe. A középdöntőbe, majd a fináléba kerülő produkciók egyik felét a szakmai zsűri választja ki, a másik 50 százalékot a tévénézők telefonos szavazása határozza meg. 

A döntő nyolc dala közül négyet juttat a zsűri a legjobb négybe, végül a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.