Fehérliszt és olaj nélkül is finom!
Palacsinta, kicsit másképp - mi marad benne?
Kevés ember van, aki ne szeretné a palacsintát - a télen-nyáron közkedvelt finomságnak csak az a hátránya, hogy fehér lisztből készül, és olajban sül....és ha nem?
2012.06.10 07:30ma.huHa nem tudunk lemondani a palacsintáról, mert annyira szeretjük, készíthetjük ezt az ebédnek is kiváló finomságot kicsit máshogy. A fehérliszt és az olaj kimarad belőle...
Hozzávalók:
- 35 dkg rétesliszt
- 25 dkg kukoricaliszt
- 1 evőkanál kukorica keményítő
- 1 csomag sütőpor, só
A fentieket (kb. 5 pohár) vízzel fokozatosan hígítva palacsinta tészta sűrűségűre keverjük, 1 órán át állni hagyjuk.
Kedvezőbb, ha olaj helyett héra margarinban sütjük. A fenti mennyiségből 24 db palacsinta lesz.