Finom falatok egyszerűen
Borsó és mogyoró? Hogy jön ez össze?
Igazán különleges csemege ez a zöldborsóval és mogyoróval, no meg egy csomó finom fűszerrel készülő fogás. Hogy fogjunk hozzá? Fűszerekből alaposan be kell vásárolnunk...
2012.05.19 07:25ma.huMi is az a borsó és mogyoró? Nem kell túl sok fantázia hozzá, ellenben fűszer igen - és a recept, amivel ezekből az összetevőkből finom csemegét "gyárthatunk!"

Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg zöldborsó
- 1 dl tisztított földimogyoró
- 4 evőkanál ghí
- 1 csipetnyi asafoetida
- 1/2 kávéskanál kurkuma
- 1/2 kávéskanál erős paprika
- 1/2 kávéskanál őrölt bors
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1/2 kávéskanál őrölt szegfűbors
- 3 kávéskanál őrölt koriander
- 1 kávéskanál só
Forrósítsuk fel a ghít egy edényben, tegyük bele az asafoetidát, majd a mogyorót és pirítsuk meg.
Ezután tegyük hozzá a borsót is és keverjük össze. Adjuk hozzá a fűszereket és a sót. Pároljuk puhára a borsót.
Egyszerűbben asafoetida helyett rakjunk 2 kávéskanál majoránnát.