Szürcsöljünk finomat és zöldségeset
Könnyű kanalaznivaló nyárra: a sárgaborsóleves
Ha a tavaszi-nyári időszakban nem is kívánunk igazán meleg ételeket, egy könnyed levesre mindig elcsábulhatunk...
2012.05.14 06:29ma.huHa kedveljük a borsólevest, a sárgaborsóleves is az egyik kedvencünk lehet. Ne feledjük elkészítés előtt beáztatni a borsót!

Hozzávalók:
- 1/4 kg sárgaborsó
- 30 dkg margarin
- 1 közepes fej hagyma
- 1/4 kg spenót
- 1 közepes sárgarépa
- 1 babérlevél, néhány mentalevél
- kevés tej, só és bors
A borsót éjszakára beáztatjuk, reggel a vizet leöntjük róla és 2-2,5 l friss vízbe tesszük. Egy csipetnyi sóval ízesítjük, felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük.
Ezalatt a durvára aprított hagymát és sárgarépát egy kis margarinban néhány percig sütjük, amikor a margarin beszívódott, hozzáadjuk a babérlevelet, a sót és a borsot, majd lefedve gőzölni hagyjuk, míg a borsó puha lesz.
Mikor a borsó már majdnem készen van, tegyük bele a megmosott és durván felaprított spenótot és addig főzzük, amíg az egész puhává válik. Ekkor durva szitán vagy rostán áttörjük az egészet (ne használjunk mixert, mert az krémmé darálja).
Öntsünk bele egy kis tejet, ha a leves túl sűrűnek tűnik. Levesestálban tálaljuk, durván aprított mentalevelekkel és egy tál joghurtot adunk mellé.