Ínycsiklandó krémes és lekváros lapok
Miféle tészta a Márta tészta?
Legfinomabb, ha egy napig állni hagyjuk és csak utána fogyasztjuk - a Márta tészta inkább süteménynek mondható.
2012.04.25 06:28ma.huA Márta tészta ebédnek való, de desszertként is ajánlható. Érdemes kipróbálni ezeket az ínycsiklandó, krémes-lekváros lapokat!

Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 3 evőkanál tej
- 2 evőkanál méz
- 15 dkg cukor
- 1/2 kg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 2 evőkanál búzadara (gríz)
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- kis lekvár
A margarint a tejjel, a mézzel és a cukorral zománcos tálban össze-keverjük. A langyos tűzhelyen jól összemelegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát.
A masszából 4 cipót formálunk, 1/2 óráig pihentetjük és kiolajozott tepsibe egyenként 4 lapot sütünk világosra. A töltelékhez a búzadarát 2 dl tejben felfőzzük a vaníliás cukorral. Mikor kihűlt, hozzáadunk cukrot, amit összekeverünk margarinnal és tovább keverjük.
Az első lapot krémmel kenjük meg, a másodikat lekvárral, a harmadikat ismét a krémmel. Ráhelyezzük a negyedik lapot, a tetejét kicsit a tenyerünkkel lenyomjuk és egy napig állni hagyjuk.