Ízletes és könnyű egytálétel szárnyakból

Ijesztő a neve, de ízletes a fojtott csirke

Fél óra alatt megsül és az elkészítéséhez sem kell sok idő, no meg nagy tudomány: finom és telítő étel a fojtott csirke.

2011.12.30 06:29ma.hu

Kiadós és finom egytálétel a fojtott csirke - a megfőtt csirkeszárnyakat ugyanis gazdag burgonyás péppel takarjuk be.

Hozzávalók:

- 8 csirkeszárny
- 50 dkg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2-2 szál sárga- és fehérrépa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- só, bors

A csirkeszárnyakat a zöldségekkel sós vízben puhára főzzük. Ugyanezt tesszük külön lábasban a burgonyával is.

A megfőtt húst vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, bevonjuk az áttört, tojássárgával kikevert, petrezselyemmel, sóval, borssal ízesített burgonyapéppel.

Tetejére vajdarabkákat szórunk. Középmeleg sütőben 20-30 percig sütjük.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.