Zöldborsóval és májjal ízesítve még jobb!
Változatok egy csirkére: mi kerül a hasüregbe?
A csirkefalatokat kedvelők kedvence lehet ez a zöldborsóval, szerecsendióval, petrezselyemmel és bazsalikommal készülő változat.
2011.10.03 06:29ma.huHa borsó és máj ízletes keverékével töltjük meg a csirkét, máris egy újabb, finom változatot kapunk a csirkéből készülő ételek sorában.

Hozzávalók:
- 1 csirke
- 50 dkg zöldborsó
- ételízesítő
- bors
- szerecsendió
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 3 csirkemáj
- bazsalikom
A borsót kevés olajon és vízzel félpuhára főzzük. A májat külön megfőzzük, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a borsóhoz. Ráütjük a tojást, ízesítjük, jól összekeverjük, és a csirke hasüregébe töltjük.
A nyílásokat hústűvel zárjuk le. A csirkét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kevés bazsalikommal meghintjük. 250 C-on fólia alatt sütjük, alá olajat és 2 dl vizet öntünk.
Ha megpuhult, az alufóliát levesszük, és jól meglocsolva a zsiradékkal, szép pirosra sütjük.
Kapcsolódó írások:
- Szeretne egy igazán vega burgert?
- Zöldséghalom sajttal és olívával: isteni, és nem hizlal!
- Felvillanyozó: egy kevésbé egyhangú káposztaleves!
- Így pörgesd fel a csirkét!
- Kezdje a hetet gazdag palacsintával!
- A csirke jól megvan a karfiollal is...
- Fehér borban lesz mámoros a csirke
- ...hogy ne legyen unalmas a sült csirke!