Dobkoncert, teaceremónia és harcművészet

Japán Napok a hétvégén, két helyszínen

Harcművészeti bemutató, japán dobkoncert, kosztümös teaceremónia és haikuverseny is színesíti a Japán Napok programjait szombaton és vasárnap a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeumban és a Ráth György Múzeumban Budapesten.

2011.04.27 22:31MTI

A Hopp Ferenc múzeumban szombaton a közönség vezetéssel tekintheti meg az Amikor kinyílt Ázsia kapuja című kiállítást, de harcművészeti bemutató, hagyományos keleti teák kóstolója és animerajzolás is szórakoztatja a résztvevőket.

Másnap egyebek mellett haikuverseny, valamint a Kaláka együttes jótékonysági koncertje várja a közönséget, akik a zenekar tagjainak saját, Japánhoz kapcsolódó tárgyaira is licitálhatnak. A Kaláka-aukció bevétele teljes egészében a földrengés és cunami sújtotta területek károsultjainak jut el - közölte Gál-Szende Gabriella kommunikációs munkatárs.
   
A Ráth György Múzeumban szombaton egyebek mellett múzeumpedagógiai kézműves foglalkozás, teaceremónia, filmvetítés és ikebanabemutató várja az érdeklődőket. A többi között Sági Attila a teaivásról, Szekeres András Márk a zen buddhizmusról, Bíró Tamás a japán kertészetről, Schmitt Csilla-Fushimi Katalin a japán gyermekkimonókról tart előadást, vasárnap egyebek mellett Nagykáldi Szabolcs a japán kard készítéséről, Eschbach Szabó Viktória a japán császári udvar új etikettjéről, Takács Andrea a japán tolmácsolás történetéről beszél a hallgatóságnak.
   
Az eseményen a Magyar-Japán Baráti Társaság adományt gyűjt a japán katasztrófa károsultjainak megsegítésére.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.