Az igazgató személyesen adta át a jegyeket

Nemzeti Színház - hosszú sor kígyózott a Vörösmarty téren

Hosszú sorban várakoztak az érdeklődők a Nemzeti Színház jövő évadának nyitóelőadására szóló jegyekért, amelyeket Vidnyánszky Attila, a színház júliustól kinevezett igazgatója személyesen adott át leendő nézőinek a fővárosi Vörösmarty téren vasárnap délután.

2013.05.26 18:42MTI
Fotó: MTI

A Nemzeti Színház szeptember 27-én Vidnyánszky Attila rendezésében Tamási Áron Vitéz lélek című művével nyitja meg az új évadot. 

Vasárnap 16 órától a júliustól kinevezett igazgató és a produkció művészei személyesen kezdték el árusítani a jegyeket, várták a Nemzeti Színház új évada iránt érdeklődő nézőket. 

A Nemzeti Színház szervezése által a téren felállított sátorban Vidnyánszky Attila adta át a jegyeket az első jegyvásárlóknak, a darab egyik főszerepét alakító Trill Zsolt, valamint a színészek közül Tordai Teri, Nagy Anna, Tóth Auguszta, Mécs Károly, Horváth Lajos Ottó és Rácz József is jelen volt az eseményen, beszélgetett a teátrum leendő közönségével. 

"El kell indítani egy dialógust a jövendőbeli közönségünkkel" - mondta Vidnyánszky Attila az MTI-nek, hozzáfűzve, hogy minél több ilyen találkozásra lesz szükség az elkövetkező időszakban. 

"Én nagyon szeretnék - nyilván ez egyfajta illúzió - személyesen találkozni jövendőbeli nézőimmel, mindegyikkel" - fogalmazott. Hozzátette: az akció folytatását is tervezik, különböző formákban. Szavai szerint egyfajta adventi időszakot próbálnak létrehozni ezzel. Mint mondta, "nagy esemény az első előadás, a színház újjászülésének folyamata elindul" és az ehhez vezető lépcsőfokok lehetnek a további események, akciók. 

Arról szólva, hogy a színház jelenlegi szervezésével árulják a jegyeket a következő évad nyitóelőadására, elmondta: nem gördített ez elé akadályt a színház vezetése. "Köszönöm és hálás vagyok, hogy nem akadályozta ezt meg, hiszen megtehette volna" - hangsúlyozta. 

A jövő évadról elmondta: az októberi műsor és az egész év keresztmetszete elkészült, a jegyárusítás várhatóan júliusban indul, a bérleteket valószínűleg már hamarabb elkezdik árusítani. Szeptember 27. lesz a teátrum első játszási napja a jövő évadban. 

A bemutatót megelőző, szeptember 26-i, csütörtök esti főpróbára a színház új igazgatója és társulata meghívja a Kárpát-medence magyar nyelvet és irodalmat tanító oktatóit.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.