Café Budapest

Ma kezdődik a kortárs művészeti fesztivál

Újdonságok sora várja a ma kezdődő Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közönségét október 14-ig.

2012.10.05 07:16MTI

Egy színházi, két zenei ősbemutató és négy magyarországi bemutató mellett az Erzsébet téren megnyitják a cafébudapEST Bárt, ahol közönségtalálkozókat, szakmai programokat rendeznek.

A sokrétű műsor 59 eseménye 41 helyszínen valósul meg. Az őszi művészeti seregszemlén először rendezik meg az Országos Slam Poetry Bajnokságot, a döntőt a Trafóban tartják.

A fesztivál első két napján, a dzsesszmaratonon három-három koncertcsoportban lépnek pódiumra rangos zenészek és fiatal tehetségek a Budapest Jazz Klub új játszóhelyén, a Hollán Ernő utcában.

A fesztiválon vendégül látják a Hotel Pro Forma dán társulatot, a temesvári Csiky Gergely Állami Színház együttesét, fellép a Chunky Move ausztrál társulat, valamint az izraeli Niv Sheinfeld és Oren Laor Dance Project.

A Kortárs galériák éjszakájának programjában 25 galéria várja nemcsak műalkotásokkal, hanem kisebb műsorokkal is az érdeklődőket Pesten és Budán.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.