A bikák ezúttal senkit sem ökleltek fel

Hét sérültet kellett kórházba szállítani a pamplonai bikafuttatáson

Az előző napi tragikus haláleset ellenére szombaton ismét százak gyűltek össze az észak-spanyolországi Pamplonában, a San Fermin-fesztivál keretében hagyományosan megrendezett bikafuttatásra. A nyolcnapos fesztivál ötödik napján rendezett futtatás során 61-en könnyebben megsérültek, hét embert kórházba szállítottak, de a bikák ezúttal senkit sem ökleltek fel.

2009.07.11 12:17MTI

Egy ír férfi szembekerült ugyan egy társaitól lemaradt bikával, de szerencséjére az állat nem öklelte fel, csak meghempergette a földön. A vakmerő résztvevő nagy könnyelműségről tett tanúságot, mert megpróbálta a szarvánál megragadni a 600 kilós állatot. Az eset ugyanott történt, ahol pénteken egy bika halálosan megsebesítette a 27 éves spanyol Daniel Jimenót.

Ez volt az első halálos baleset a pamplonai bikafuttatások történetében 1995 óta, amikor egy bika egy 22 éves amerikai férfit, Matthew Tassiót öklelt fel halálosan.

A pamplonai kórház szóvivője szerint a szombaton oda beszállítottak könnyebb fejsérüléseket szenvedtek. Az idei, július 14-ig tartó fesztiválon minden reggel hat bikát hajtanak át az óváros utcáin az arénáig, ahol este torreádorok végeznek velük.

A résztvevők a bikák előtt futva teszik meg a 825 méteres távot. A fesztivál Ernest Hemingway Fiesta, a nap is felkel című 1926-os regénye nyomán vált világszerte híressé.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.